вторник, 10 декември 2013 г.

Традиционна Коледна Изложба в Горна Оряховица

Христо от Лясковец и Николай Стайков
Голям интерес предизвика  откриването на  традиционната коледна изложба- базар на горнооряховските художници. Десетки  ценители на изкуството и приятели на творците се събраха в ГХГ ''Недялко Каранешев'', за да се докоснат до богатата експозиция - сплав от страсти, емоции и послания. Гостите бяха завладяни от магията на над 50 живописни творби в различни техники и багри. Цветни пейзажи, красиви женски тела, натюрморти, цветя, икони и дърворезба привлякоха погледите на малки и  големи, оставяйки приятни емоции.
В уникалната изложба са представени произведения на бележити горнооряховски художници, както и на тепърва изгряващи творци. Галерията красят живописните картини на Роза Абаджиева, Илия Банков, Стефан Балтов, Ваня Балтова, Мариета Кулова, Петър Крусев, Колю Табаков, Пепа Хаджитодорова, Пламен Гурбалов, Симона Стоянова, Красена Спасова, Милена Борисова, Йоана Ангелова, Янко Янков, Кирил Иринчев, Йона Стефанова, Десислава Цуцолова, Валентина Григорова, Светла Палчева, Ваня Койнакова, Йордан Машнигаров и други. Интерес будят иконописта на Моника Москова и дърворезбата на Любомир Момчев.
Сред авторите на тазгодишната изложба е и  протоиерей  Антоний, който участва с  три икони. Произведенията на още един свещеник са подредени в галерията -  тези на иерей Николай Стайков, който подреди  три свои горнооряховски пейзажа. Отецът дори обеща да дари някои от своите произведения на сдружение „С вяра в доброто” и с парите от тях да се помогне на бедни дечица. Всеобщ интерес предизвика „Композицията” на Емил Георгиев, създадена чрез новаторската тeхника, наречена аерография.
Изложбата - базар в градската художествена галерия може да бъде разгледана до края на годината.

Няма коментари:

Публикуване на коментар