вторник, 22 април 2014 г.

Силви Вартан в България с автобиографичната си книга "Дума по дума"

http://stroeja.com/images/news/2009/07/28/Sylvie_Vartan.jpg  От пълноцветния калейдоскоп на детството и акордеона на дядо й, през вълнението от Пруст и първите сценични изяви, до равносметките на любовта и „неудържимото лекомислие на битието“, този изящен автобиографичен колаж е свидетелство, че животът на Силви е „безкрайно пътуване“. Думите в книгата са шеметен и съкровен сбор от кристалчета, отразяващи различни светове, споени от темперамента на един голям артист, който остава верен на спомените си.
      Гранд дамата на френската музика, покорила света с блясъка на своя талант и с непринудената си елегантност, се завръща в България, за да изнесе грандиозен концерт на 24 април в зала 1 на НДК, на който ще представи албума „Силви в Нешвил“. След концертите й през 1990 и 2009 г., това ще бъде нейната трета поява на българска сцена. Организатори на събитието са агенциите „БГ Саунд Стейдж“ и „Кийн актс“.
     В рамките на Дните на отворените врати на Френския културен институт ще се състои прожекцията на филма „Силви Вартан се завръща“ от поредица „Непознатите“ на БТВ. Достъпът е свободен и зависи единствено от капацитета на залата.
    Прочутата френска певица и актриса с българо-унгарски корени, която има зад гърба си 40 милиона продадени албума, шест филма и хиляди концерти, скоро стана почетен гражданин на София. Години наред основаната от нея фондация подпомага активно множество инициативи в сферата на детското здравеопазване в България.

ДУМА ПО ДУМА
http://copyrights.bg/files/2014/04/silvi-vartan.jpg
 
"На седем годинки вече имах усещането, че съм на сто, а днес понякога ми се струва, че съм си все на седем. Ето защо упражнявам творческа професия: за да съхраня детето в мен."  "Имам усещането, че се губи сетивността спрямо красивото, много печално. Красотата сякаш не е модерна, а префърцунена, отживяла..."
  "Съществуват такива припламвания, страстни, силно привличане, образуване на един вид кристал, без човек да е наясно дали си пасва с другия, или не. После идва животът…"
            "Сега, когато пея, се вълнувам много повече от онова, което ми дават хората. На младини ме поглъщаше безумието на мига и може би не съм възприемала тъй силно реакциите на публиката."

            "Животът без идеал е живот без сол."

Няма коментари:

Публикуване на коментар