понеделник, 18 ноември 2013 г.

"Във водовъртежа на илюзиите" - мемоари на Анка Китина

"Във водовъртежа на илюзиите" - премиера на мемоарната първа книга на Анка Китина Галерия-музей „Класика” – София, ул. „Юрий Венелин” 32 

Сряда, 20.11.2013 г., от 18.30 ч. среща с к.ф.н. Анка Китина и премиерата на нейната мемоарна книга „Във водовъртежа на илюзиите”.
 Книгата на г-жа Анка Китина е плод на преживяванията й през 6 дълги години "на гурбет" в Англия и Америка, и има за цел да разкаже на всички българи в над средна възраст, които желаят да потърсят щастието и препитанието си зад граница, какво може да ги очаква там...Любопитното е, че Анка Китина не остава само при разочарованията и нелепите ситуации, с които се сблъсква един интелигентен и образован човек в странство, търсейки работа за ежедневната си издръжка. Г-жа Китина разказва с много възхищение и разбиране за културата и културните събития в страните, които успява да посети; през нейните очи, и благодарение на живописното й слово, ще станете съпричастни на много от световните музеи, галерии, опери и други съкровищници на културата в Англия и Америка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар