събота, 14 септември 2013 г.

„Фестивал на хвърчилата – Шабла 2013“

Празник, посветен на хората от Kрайбрежна Добруджа, житото и червеногушата гъска, организиран за трета поредна година от Българско дружество за защита на птиците (БДЗП) и Община Шабла. 
Фестивалът се провежда със специалната подкрепа на неформална група „Аморфа“ и в партньорство с международния Черноморски фестивал на хвърчилата (Black Sea Kite Festival), Зеления образователен център в град Шабла, Българската федерация по авиомоделизъм, Фотографско общество Варна. 

 Фотографско Общество Варна ще организира фотографски пленер за репортажна фотография „Фестивал на хвърчилата – Шабла 2013“, чиято цел ще бъде заснемането на най-цветните изяви по време на Фестивала, както и на уникалния екстериор на мястото на събитието. Специално жури ще избере 20 от най-добрите фотографии, които ще бъдат разпечатани и организирани в изложба, подобно на изложбите от предишните две издания на Фестивала. А заснелите най-добрите инстаграм кадри със своя телефон ще бъдат селектирани за участие в последващата интерактивна изложба Фар Шабла Instagram, организирана от Младежка група „Аморфа“ и списание Balcans. 
През цялото време паралелно се провеждат демонстрации на хвърчила, авиомодели и други летящи обекти с участието на състезатели и майстори на хвърчила от България, Румъния, Турция и Италия. 
По време на двата фестивални дни в Зеления образователен център – гр.Шабла може да бъде видяна изложбата от селектирани фотографии „Фестивал на хвърчилата – Шабла 2012“. Отново в Зеления център, на 21 и 22 септември от 17.00ч. ще има прожекции на научно-популярния филм „Те отлитат“. Уникалните кадри от 40-минутния филм разказват за живота на най-редките и застрашени от изчезване видове птици – емблематичната за Добруджа червеногуша гъска, египетския лешояд, царския орел, белоопашатия мишелов и къдроглавия пеликан. Филмът е създаден от БДЗП и Моно Колектив, с подкрепата на Фондация „Америка за България“. 
ВЗЕМЕТЕ ХВЪРЧИЛАТА СИ, ДОВЕДЕТЕ ДЕЦАТА И ПРИЯТЕЛИТЕ СИ И ЕЛАТЕ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ ЗАЕДНО!

Няма коментари:

Публикуване на коментар