петък, 20 септември 2013 г.

МИТКО ЖЕЛЕЗАРОВ С ИЗЛОЖБАТА МУ “ВИДИМИ ЗВУЦИ”

В НОЩТА НА МУЗЕИТЕ И ГАЛЕРИИТЕ ХЕБРОС&ХЕБРОС 
 ПРЕДСТАВЯТ: МИТКО ЖЕЛЕЗАРОВ С ИЗЛОЖБАТА МУ “ВИДИМИ ЗВУЦИ” 

Скъпи приятели, галерия ХебросАрт и комплекс Хеброс имат удоволствие да Ви поканят на откриване на изложба на Митко Железаров “Видими звуци” на 20 септември, петък от 18ч. в Хеброс Хотел- Ресторант, ул. Константин Стоилов 51А, Пловдив, Стария град. 

Митко Железаров е автор със запомнящ се и въздействащ колорит и тематика на произведенията, автор със свой живописен почерк и място в българското изобразително изкуство. Условно макар, можем да наричаме творбите му с традиционното определени "живопис" заради цвета. При него той е ярък, недвусмислен и провокативен, което някои ще нарекат просто дързост, други ще го обвинят в декларативност. Авторът разработва вариации на една тема. Композициите не са натурни като подход, те имат въздействие на абстрактни творби. Художникът преминава през натурата по един особенно артистичен начин. 

Нека погледнем от друг ъгъл. Нека приемем, че изкуството на Митко Железаров е не традиционна живопис, а вид ТАЙНОПИС. И нещата веднага си идват на мястото. Авторът създава пиктограми, залага на контраста, включва традиционни знаци и лично своя образност, пишейки с тях своите послания към зрителя. Спрете и ги разчетете! Ще откриете внушения като "ключ към сърцето", "липсваш ми", "защото съм различен"... Ако откриете знаци от древни азбуки, символи от традиционна обредност, атрибути от християнския реликварий - не се изненадвайте! Просто любовта, вярата и изкуството са вечни, само трябва да им се доверим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар