неделя, 1 септември 2013 г.

Автентичен Възрожденски колорит...

В продължение на седмица (краят на август - началото на септември) творците пресъздават в багри прекрасната природа и автентичния възрожденски колорит на архитектурно-историческия резерват и на свой ред ще зарадват ценителите на изобразителното изкуство.
 Възродил съществувалата през осемдесетте години традиция на подобни форуми в региона, пленерът успешно се вписва в съвременната културна политика на Община Габрово, насочена към открит диалог и партниране с различните творчески организации. 
 От първото си издание през септември 2005 г. до сега пленерът следва своите цели: да даде възможност на габровските творци да се срещнат с колегите си от страната и чужбина, да стане основа за попълване на живописния фонд на Художествената галерия (по статут участниците даряват по 2 картини, част от които остават в галерията) и да се превърне в истински празник за изобразителното изкуство.
 В края на пленеря творбите ще бъдат изложени в Художествена галерия “Христо Цокев” –
Габрово. 
 Той се организира от Община Габрово, съвместно с представителството на Съюза на българските художници - Габрово и Художествена галерия "Христо Цокев".

Няма коментари:

Публикуване на коментар