четвъртък, 16 октомври 2014 г.

Изложба "Средновековни притчи" на проф. Пламен Легкоступ в Сливен




    Художествена галерия "Димитър Добрович" Ви кани на изложбата на проф. Пламен Легкоступ "Средновековни притчи" - живопис и компютърна графика. Експозицията ще бъде открита на 23.10.2014г., в 18.00ч., в къща "Добрович", бул. "Цар Освободител", № 13.

    Проф. Пламен Легкоступ е ректор на Великотърновски университет "Св.Св. Кирил и Методий". Научните му разработки са в сферата на теорията, методиката и историята на изобразителното изкуство. Автор и съавтор е на 8 монографии, над 20 учебници и учебни помагала, студии и статии в специализирани издания, дисертационен и хабилитационен труд.

проф. Пламен Легкоступ

    Творческите му търсения са в областта на живописта, графиката, скулптурата и илюстрацията. Има над 70 самостоятелни изложби в България, Франция, Австрия, Белгия, Русия, Германия, Швеция, Сърбия, Черна гора, Македония.
Негови творби са притежание на НХГ – София; на Художествените галерии във Велико Търново и Разград; на културния център A.M.O.R.C. в Париж, Франция; на Българския културно-информационен център – Москва, Русия; фондация ”ARTKIBIUS” – Белгия и на редица частни колекции в страната и чужбина.


    Събитието е в рамките на Проекта на Художествена галерия "Димитър Добрович" "Форум - "Поколения в диалог с култура, наука и изкуство" - 2014г, реализиран с подкрепата на Община Сливен, Национален фонд "Култура", СБХ, Сдружение "СРОК" и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар