четвъртък, 16 октомври 2014 г.

Театрална школа "ВЕДНА" представя "ДРАКУЛА"

    Театрална школа „ВЕДНА“ представя „ДРАКУЛА“ на 18 октомври 2014 г., от 19.00 часа в Дом на културата Средец , ул. Кракра 2А, София.

    Когато агентът по недвижими имоти Джонатан Харкър тръгва на своето пътуване до Карпатите, за да се срещне със странния граф Влад, едва ли знае колко ще се промени живота му и съдбите на близките му в Лондон. На гарата в Букурещ никой не иска да заведе англичанина до замъка на графа, защото само споменаването на името му буди у румънците страх и паника. Само една гладна циганка с невръстно момченце има смелостта да тръгне към страшните планини и там намира смъртта си...
    Граф Дракула има намерение да купи много имоти в Лондон и там да продължи вековното си съществуване. За да приготви всички за неговото посрещане, той изпраща верния си слуга Рейнфилд в английската столица, но плановете се объркват, когато вампирът вижда снимката на годеницата на Джанатан. Името й е и Мина и тя удивително прилича на любимата съпруга на графа, загинала трагично преди четири века и станала повода графа да се отрече от Бога и да стане вампир.
    В Лондон се притесняват за закъснението на Джонатан и съвсем не очакват, че той е пленен от Децата на нощта – страшните помощнички на Дракула. Самият граф, обаче, пристига на острова точно когато е годежа на Луси – най-добрата приятелка на Мина – и още с първата си поява всява смут и странни страсти.
    В добре познатата история за вампирът Дракула намесваме и специалиста по свръхестественото Ейбрахам Ван Хелзинг, неговата любима жена, която също е свързана с вампирите по особен начин, добродушната икономка на Луси, която на моменти се оказва по-силна от всички останали и една странна монахиня... Дракула умира в името на вечната любов, но вампирските безчинства ще продължи една жена, която не познава любовта... 

Сценична адаптация - Павел Миланов и Красимира Методиева
Постановка - Красимира Методиева
Консултант - доц. Катерина Илкова
Участват: Йоана Дамянова, Катрин Йовчева, Джейлан Карадайъ, Мартин Тодоров, Калоян Велинов, Ивелина Велинова, Игнат Игнатов, Павел Миланов, Денислав Маринчев, Александра Донкова, Емануела Границка, Габриела Георгиева, Преслава Трайкова, Лия Данова, Ани Петрова и др. 


Цена на билетите - 5 лв. Билети се продават един час преди спектакъла на входа на залата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар